Agora

następny wątek
poprzedni wątek
   Forum www.multikino.pl - forum Strona Główna » Dyskusje ogólne » Filmy Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Multikino
Newsomat

PostWysłany: Czw, 4 Mar 2010, 17:07    Temat postu: Agora Odpowiedz z cytatem

O filmie:
Akcja "Agory" rozgrywa się w Egipcie w IV wieku naszej ery. Głównym bohaterem jest Davus (Max Minghella), niewolnik zakochany w swej pięknej pani, adeptce filozofii i astrologii z Aleksandrii - Hypatii (Rachel Weisz). Jest to czas wielkich przemian - rozwija się chrześcijaństwo. Podczas gdy Hypatia ze wszystkich sił stara się uratować od zapomnienia wiedzę starożytnego świata przed nową religią, Davus jest rozdarty pomiędzy miłością do swej pięknej pani a pragnieniem wolności, którą mogłoby mu zapewnić przejście na chrześcijaństwo.

Obsada:
Rachel Weisz - Hypatia
Max Minghella - Davus
Oscar Isaac - Orestes
Yousef 'Joe' Sweid - Peter
Amber Rose Revah - Sidonia

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tikamika

PostWysłany: Pią, 5 Mar 2010, 20:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Świetny film.!
Powrót do góry
grzegorzbogdaniuk

PostWysłany: Nie, 14 Mar 2010, 21:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to ja chyba jakis inny film ogladalem - albo pomylilem sale , albo za malo popcornu ze soba wzialem - bo to co zobaczylem na ekranie to tragedia - a moze ja po prostu za duzo wymagam - wg mnie nie warto
Powrót do góry
samek22

PostWysłany: Sob, 20 Mar 2010, 14:23    Temat postu: Re: Agora Odpowiedz z cytatem

Film jest z napisami? Dla mnie nie potrzeba ale dla znajomych już bardziej. Rolling Eyes
Powrót do góry
kinomanka72

PostWysłany: Nie, 21 Mar 2010, 22:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nawet podobał mi się ten film - może to nie jest dla mnie jakaś rewelacja, ale podobał mi się. Wieloletnie, wytrwałe rozważanie, poszukiwanie prawdy o "świecie" trafia do mnie, choć trochę szkoda, że żadna z napotkanych miłości nie była spełniona... A może była?? Najmocniej, jak może być spełnione nieodwzajemnione uczucie..? Moja ocena to 6,5/10.
   Forum www.multikino.pl - forum Strona Główna » Dyskusje ogólne » Filmy Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Strona 1 z 1

Skocz do: